Wednesday, October 26, 2016

බටර් චිකන් හදමු

ඉස්සෙල්ල පොස්ට් එකෙන් කට්ටියව පොඩ්ඩක් කඩේ යව්වනේ ඉතින් ඔන්න රෙසපිය මේකෙන් 




අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

·         කුඩාවට කපාගත් කුකුල් මස් 500g
·         කපා ගත් රතුපැහැති තක්කාලි 250g
·         සිහින්ව කපාගත් ලොකු ළුණු 250g
·         කොත්මලේ ෆ්‍රෙෂ්  ක්‍රීම් 1 ක්
·         බටර් 100g පමණ
·         ලුණු කුඩු රස අනුව
·         කහ කුඩු ස්වල්පයක්
·         මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
·         සුදුරු ස්වල්පයක්
·         කරාබු නැටි
·         කුරුඳු කොළ
·         ඉඟුරු
·         සුදු ළුණු
·         දෙහි ගෙඩියක්
·         තක්කාලි සෝස් ස්වල්පයක්


                                ඉහත දක්වා ඇත්තේ ෆ්‍රෙෂ් ක්‍රීම් හි ජයාරූපයකි

ඉන්පසුව ඉවීමට පැය 3 හෝ 4 ප්‍රථම මස් මිශ්‍රණය සාදා ගත යුතුය.

සාදාගන්න ආකාරය

මුලින්ම මස් කුඩා කැබලි වලට කපා හොඳින් සෝදාගෙන වතුර බේරීමට විනාඩි 10 පමණ තබන්න. ඉන්පසු මෙයට කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, ගරම් මසාලා ලුණු හා කොත්මලේ ෆ්‍රෙෂ් ක්‍රීම් මේස හැඳි 2 ½ දමා හොඳට කලවම් කරගන්න. ඉන්පසුව දෙහි බිංදු කීපයක් දමා මෙය ශීතකරණයේ (අධි ශිත කොටසේ නොතබන්න වග බලාගන්න) පැය 4 ක් පමණ තබන්න.

මෙසේ මස් මිශ්‍රණය තබා ගෙන පැය තුනකට පසුව ඉතිරි ද්‍රව්‍ය පහත ආකාරයට සාදාගත යුතුය.

මුලින්ම නොන්ස්ටික් භාජනයක් ගෙන හොදින රත්වන විට බටර් 50 විතර දමන්න. මෙසේ බටර් දමා බටර් දියවන විට කොටාගත් ඉඟුරු හා සුදු ළුණු, එකතු කර මනා සුවදක් පැතිර යනවිට කපාගත් ලොකු ළුණු හා සුදුරු මේස හැන්දක් එකතු කරන්න එසේ එකතු කරගත් ළුණු විනාඩි 5 ත් 10 කාලයක් රන්වන් පාට වනතුරු බැඳ ගන්න. මෙහෙදී ළුණු කළු පැහැ නොවීමට වග බලාගන්න. ඉන්පසු එය වෙනම භාජනයකට ඉවත් කර ගන්න. එම රත්වූ භාරනයටම තක්කාලි දමා විනාඩි 4 පමණ රත් කරගන්න.

එසේ බැඳ ගත් මිශ්‍රණ වෙන වෙනම බ්ලෙන්ඩර් කරගෙන වෙන්කරන්න.

ඉන්පසු එම භාජනයටම ඉතිරි බටර් ටික දමා රත්වන විට කුරුදු කොළ, කරාබු නැටි, සුදුරු හා එනසාල් දමා එම ද්‍රව්‍ය රත්වන විට කුකුල් මස් මිශ්‍රණය එකතු කරගෙන වතුර මේස හැඳි දෙකක් පමණ එකතු කර මස් කැබලි සුදු පාට වන තෙක් හොදින් පිස ගන්න. ඉන්පසු බ්ලෙන්ඩර් කරගත් ළුණු හා තක්කාලි මිශ්‍රණ එකතුකොට විනාඩි 20 පමණ. හොඳින් පිස ගන්න. මස් හොඳින් තම්බුනු විට නැවත කොත්මලේ ෆ්‍රෙෂ් ක්‍රීම් මේස හැඳි 2 ½ පමණ එකතු කර කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, තක්කාලි සෝස්, ගරම් මසාල හා  ලුණු කුඩු රස අනුව එකතුකොට හොන්දින කලවම් කොට මද වෙලාවක් පිස ගන්න ගැනීමෙන් අහාරයට ගත හැක.

මෙය බාස්මති බත් හෝ චපාති සමග ඉතා රසවත්ය.


2 comments:

  1. දැන් චිකන් හදන හැටිනං තියෙනවා... කෝ දැන් මේකේ බටර් හදන විදිය... :D

    ReplyDelete
  2. මෙක ගතියක් තියෙන්න ඕනැ

    ReplyDelete